New Scientist

Van februari tot augustus 2018 liep ik stage bij de New Scientist. Sindsdien schrijf ik hier en daar nog wat mee (van kalenderstukjes tot interviews) en coördineer ik soms wat.

Tijdens mijn stage heb ik ontzettend veel geschreven. Hieronder een aantal voorbeelden:

Ik schreef nieuwsberichtjes:

Wat biologie:

Beestjes…

Aardwetenschappen…

En af en toe wat anders:

verder deed ik interviews:

recensies:

Bijvoorbeeld deze boekrecensie of dit stuk over een Russische ruimtefilm. En daarnaast tal van andere stukjes over boeken, tentoonstellingen, lezingen en wandelingen voor Culture lab. (Of dit écht recensies waren, moeten we dan maar even in het midden laten.)

een hele berg vertalingen:

Bij de vertalingen kreeg ik nog wel eens een astronomische berichtje in handen vóór de natuurkundigen zich erover ontfermden. Bijvoorbeeld over 10.000 zwarte gaten in de Melkweg of als het heelal ineens ten onder gaat is dat de schuld van het higgsdeeltje. Naast vertalen vroeg dat vaak om een Wikipedia-detour om het één en ander nog net even wat beter uit te leggen.

Verder vloog het heen en weer van aardwetenschappen, naar gebreide truien, vreemde beestjes of kunstmatige intelligentie met vreemde streken. Een selectie:

Infographics:

Zoals deze over InSight op Mars (illustratie: Pepijn Barnard)

Of deze over Ötzi (illustratie: Rik van Schagen)

en meer…

Ik schreef kalenderstukjes voor kinderen en volwassenen, maakte hoofdstukken voor een kinderdoeboek, bedacht bijschriften voor fotoreportages en vergat mogelijk nog een project of twee.